Ismerj meg engem
Rövid ismertető
Antioxidáns cseppek termékünk összetevőit gondossággal állítottuk össze, hogy lehetőleg az alkotók biológiailag aktív összetevői jelentős mennyiségben tartalmazzanak antioxidáns, oxigén szabadgyök megkötő képességgel rendelkező vegyületeket.
A Kukoricacsíra olaj 80-85%-ban tartalmaz Omega-3,6,9 telítetlen zsírsavakat, melyeket a szervezet önállóan nem képes előállítani. A növényi olajok közül a legmagasabb E-vitamin tartalommal rendelkezik. Gazdag még A-, D-, K-, és B-komplex vitaminokban. Klorofilltartalma révén erős antioxidáns. Gazdag Kalciumban, Vasban, Magnéziumban, Foszforban és Káliumban is. Összetevői hozzájárulnak a szív-, és érrendszer, valamint az idegrendszer és agy normál működéséhez. Jótékony az egészséges koleszterin-, vércukorszint és vérnyomás kialakításában.
A Homoktövis olaj rendkívül magas C-vitamin tartalma miatt daganatos megbetegedések prevenciójában, tumor ellenes radioterápiás kezelések kellemetlen hatásai csökkentésében jótékony hatású. Elősegíti az immunrendszer megfelelő működését, anyagcsere fokozó-, zsíroldó hatásai révén jótékony hatású a diétákban. Elősegíti a máj normál működését, a gyomor-, és nyombélfekély tünetei enyhítését. A Magyarországon élő gyümölcstermő bokrok közül a homoktövis bogyója tartalmazza a legtöbb C-vitamin-t (500-900mg/100g). Ezen felül gazdag A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, K-, P-, PP- és E-vitaminban.
A Máriatövis magolaj összetevői tartalmaznak E-vitamint, 50–52%-ban Omega-3 zsírsavat, illóolajakat is, de a fő és leghasznosabb aktív hatóanyaga a Szilimarin, mely 3 flavonoid együttese. Ez a vegyület védi szervezetünk legfőbb méregtelenítő szervét, a májat, a mérgektől, káros anyagoktól, azáltal, hogy aktivizálja a májsejtek (hepatocyták) gyógyító mechanizmusait, serkenti a mérgek lebontását, valamint fokozza az új májsejtek képződését. A hepatocyták sejtmembránjait átjárhatatlanná teszi a mérgek (alkohol, nikotin, egyéb mérgező anyagok) számára. Emellett fokozza az epetermelést, a zsírok lebontását.
A Csipkebogyó magolaj gazdag telítetlen zsírsavakban, A-vitaminsav-ban, bioflavonoidokban, karotinoidokban, pektinben, glikozidokban, illóolajakban. A Csipkebogyó rendkívül magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, emellett tartalmaz A-, B1-, B2-, P-vitaminokat is.
A Béta-karotin az A-vitamin provitaminja, belőle képződik a szervezetben az A-vitamin (Retinol), mely az egészséges látáshoz, a nyálkahártyák egészségének megőrzéséhez nélkülözhetetlen. Hiányában a szem ideghártyájának fény-, és színérzékelő receptoraihoz nem jut elegendő A-vitamin, mely látásromláshoz vezethet (Farkasvakság).