Széchenyi Terv Plusz
10 000 Ft. felett ingyenes kiszállítás
10 000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS 
10 000 Ft. felett ingyenes kiszállítás

B-Vitamin Full Complex kapszula 60 db

NEW B-Vitamin Full Complex kapszula 60 db
Összetevők

 

2 990 Ft / darab

B Stressz Komplex, teljes spektrumú B-vitamin Komplex adalék anyagok nélkül!

12 aktív összetevő!

Összetevői: B1 Vitamin extr., B2 Vitamin extr., B3 Vitamin extr., B5 Vitamin ext., B6 Vitamin extr., B8 Vitamin extr., B9 Vitamin extr., B10 Vitamin extr., B12 Vitamin extr., H Vitamin, M Vitamin, C-vitamin

Mennyiség: 60 db kapszula

Adagolás: Napi 1 kapszula Felnőtteknek

Ismerj meg engem

Rövid ismertető

Teljes spektrumú B Vitamin Komplex C-vitaminnal, mely segíti a vitaminok felszívódását, hasznosulását!

Tudj meg többet az összetevőkről alább, vagy az Összetevők menüpont alatt!

Összetevői: 

B1 Vitamin (Benfotiamin)

B2 Vitamin (Riboflavin)

B3 Vitamin (Niacinamid)

B5 Vitamin (Pantoténsav)

B6 Vitamin (Piridoxin)

B8 Vitamin (Kolin)

B9 Vitamin (Inozitol)

B10 Vitamin (PABS)

B12 Vitamin (Metilkobalamin)

H Vitamin (Biotin)

M Vitamin (Folsav)

C-vitamin (L-aszkorbát)

Összetevők

 • B2 Vitamin

  Ismert biokémiai néven Riboflavin, illetve, mint G Vitamin is. Fontos szerepe van az immunrendszer energia termelő folyamataiban, a zsírok, fehérjék, szénhidrátok anyagcseréjében, a vörösvérsejt képződésben. Hozzájárul az egészséges immunrendszer-, idegrendszer működéséhez, a fáradtságérzés csökkentéséhez, illetve a bőr egészségéhez. Különösen fontos a jelenléte a terhesséf foylamán, a megfelelő magzati fejlődéshez és a Terhességi Magas Vérnyomás (Preeklampszia) elkerüléséhez. Vérképzésben való szerepére utal az Anémia (vérszegénység) kialakulása a hiányában, más faktorokkal, mint a vashiány esetleges együttes megjelenése. Hiánya léphet fel Cöliákia, illetve Crohn-betegség esetében.

  Termékek
 • C Vitamin
  Erős antioxidáns. Hozzájárul a szív-, és érrendszer, immunrendszer normál működéséhez. Kulcsszerepe a vérerek kötőszöveti falának, az egyéb kötőszövetek egészségének, valamint a csontok egészségének megőrzésében igazolt. Véd az influenza és egyéb fertőzések elkerülésében. Számos ásványi anyag, esszenciális nyomelem, mint többek között a vas, optimális felszívódásához, hasznosulásához a szervezetben elengedhetetlen a megfelelő szintje.Termékek
 • Folsav/Folát

  Gyakran B9 Vitaminnak is nevezett, vízben oldódó vitamin, a B Vitaminok családjába tartozik, jól hasznosuló formája a Folát. Fontos szerepet tölt be az aminosavak-, és nukleinsavak anyagcseréjében. Érthető a magzati fejlődésben is a fontossága, hiszen a tudomány jól igazolta mára az idegcsőzáródási rendellenességek kialakulásához köthető szerepét. A bélrendszer rendellenességei, gyulladása, rákos megbetegedései, a túlzott alkoholfogyasztás esetén könnyen alakul ki hiánya a szervezetben. Az egészséges vérképzésben a szerepe kulcsfontosságú, melyben elengedhetetlen a szinergia a szervezet B12 Vitamin tartalmával, hiányában  nem megfelelő a szintézise egy enzimnek, mely nélkülözhetetlen a Folsav vérképzésben betöltött funkciójának megfelelő formátumra alakításában. Megfelelő jelenléte nélkülözhetetlen a vese és pajzsmirigy egészséges, normál működéséhez, így a megfelelő anyagcseréhez, méregtelenítő folyamatokhoz. Jótékony hatása a Demencia és Alzheimer-kór tünetei egelőzésében és kezelésében számos tanulmány által igazolt.

  Termékek
 • B5 Vitamin

  Pantoténsav néves is ismert, vízoldékony vitamin, a B vitamin csoport tagja. Többek között fontos szerepet tölt be a vörösvérsejt képződésben, valamint az intermedier anyagcsere enzimatikus folyamataiban és a zsírsavak átalakításában, így a vér normál lipid összetételének kialakításában. Főként neurotranszmitterek (kémiai hírvivő vegyületek, melyek az idegsejtek közötti adatátvitelt biztosítják) szénhidrátok, koleszterin, hemoglobin, A-, és D-vitamin szintézisében tölt be aktív szerepet. Nélkülözhetetlen az egészséges bőr fenntartásához is.

  Termékek
 • Biotin

  B7 Vitamin, H-vitamin, illetve Koenzim R néven is használatos, kéntartalmú, vízoldékony vitamin, a B vitamin csoport tagja (nevezik néha B8 vitaminnak is). Fontos szerepet játszik a szénhidrátok, zsírok, fehérjék anyagcsere folyamataiban, a sejtek energia termelésében, a bőr- haj-, köröm-, kötőszövetek egészségének fenntartásában. Szerepe lehet az őszülés, kopaszodás, hajhullás lassításában. Kulcsfontosságú a jelenléte a terhesség időszakában, a megfelelő magzati fejlődés biztosítása érdekében.

  Termékek
 • B6 Vitamin

  Piridoxin néven is ismert. Fontos enzimek, koenzimek kiindulási anyaga, melyek kulcsszerepet játszanak a zsírok, szénhidrátok, fehérjék szintézisében. Emellett idegrendszeri ingerületátviteli enzimek képződéséhez és a megfelelő agyi funkciókhoz is nélkülözhetetlen. Görcsoldó hatása jól ismert, melyet gyakran a szakma Magnézium egyidejű bevitelével használ a szinergiák kiaknázására. Hiányában gyakran bőrgyulladás alakulhat ki. Depresszió és Alzheimer-kór megelőzésében, tünetei enyhítésében szerepe ismert. A Hemoglobin termelés támogatása révén a vérszegénység kialakulásában megelőző tényező. Ingerületátviteli szerepe kapcsán a Premenstruációs Szindróma-ban (PMS)  a depresszió, érzékenység, feszültség, fáradékonyság tünetei enyhíthetőek. A tradícionális medicína évtizedek óta alkalmazza a terhesség kapcsán fellépő hányinger, hányás tünetei enyhítésére. A rákkutatásban, a szem egészsége megőrzésében való szerepét számos klinikai tanulmány, kutatás említi. A megemelkedett homocisztein szint csökkentése révén jótékony a szívelegtelenségek, a szív megbetegedései kockázatának csökkentésében.

  Termékek
 • B3 Vitamin (Niacinamid)

  Elengedhetetlen többek között a szív-, és érrendszer, idegrendszer, emésztőrendszer megfelelő működéséhez. A szénhidrátok, zsírok, fehérjék anyagcseréjéhez, a sejtek energiatermeléséhez szükséges enzimek aktiválásában nélkülözhetetlen. Fontos szerepet tölt be a méregtelenítési folyamatokban, a koleszterin és a nemi hormonok képződésében. Nélkülözhetetlen az egészséges bőr fenntartásában. Hiányában dermatitis, tartós hiányában pellagra betegség alakul ki.

  Csökkenti a káros Koleszterin szintjét a vérben, így jótékony a szív-, és érrendszeri megbetegedések megelőzésében.

  Prosztaglandinok termelésének, fokozása, értágító hatása révén csökkenti a vérnyomást.

  Gyermekeknél az 1-es típusú Diabetes kialakulása megelőzésében a szerepét számos tanulmány igazolta, melyek szerint védi az inzulint termelő sejteket.

  A sejtek energiatermeléséhez nélkülözhetetlen koenzimek működéséhez elengedhetetlen a B3 Vitamin, ezáltal az agyi funkciók zavarai, megértési nehézségek, memórizavarok kiküszöbölésében hatékony. Számos tanulmány viszgálja a jótékony szerepét a Skizofrénia és Alzheimer-kór tünetei kezelésében.

  Nélkülözhetetlen az egészséges bőr fenntartásában.

  Termékek
 • Inozitol

  Gyakran hivatkoznak rá, mint B8 Vitamin, de valójában nem vitamin, hanem egyfajta szénhidrát, melynek számos molekuláris formája ismert, de mind hasonló a vérben található glükóz felépítéséhez. Számos hormonális és enzimatikus folyamatban ismert a szerepe, azonban jótékony tulajdonságai még manapság is folyamatos kutatások tárgya.

  A Szerotonin, neurotranszmitter (agyi ingerületátvivő molekul) vegyület képződési folyamataira hatásával csökkenti a szorongás, depresszió, nyugtalanság tüneteit. Számos kutatás vizsgálja az agyban található Szerotonin hatásait a pánikbetegség, Poszttraumás Stress Szindróma (PTSD) tüneteiben.

  Jótékony hatása igazolt az Inzulin rezisztencia csökkentésében, a sejtek Inzulin válaszának növelésében, így jótékony a vércukorszint stabilizálásában, a Metabolikus Szindróma megelőzésében.

  PCOS egy nők esetében előforduló, összetett hormonális megbetegedés, a Policisztás Ovárium Szindróma, mely a terméketlenség egyik okozója lehet. Számos kutatás igazolta jótékony hatását a termékenységre, mely összefüggésben áll az Inozitol-nak az inzulin érzékenységi zavarai kiküszöbölésével.

  Termékek
 • B1 Vitamin

  Tiamin, illetve Benfotiamin formulái nevén ismert, az első felfedezett B Vitamin. Nevezik helytállóan a vitaminok igáslovának is, a sejtek energia termelésében való kulcsszerepére utalva. A sejtek energiatermelő egységei, az ATP (Adenozin trifoszfát) előállításához nélkülözhetetlen. A modern korban hiánya ritkán fordul elő, mely ez esetben számos testi diszfunkciót, zavart eredményezhet, a szív-, agy, idegrendszer kóros működését eredményezve. Anorexia, alkoholizmus, Crohn-betegség esetében csökkenhet jelentősen a szervezetben a jelenléte. Hiánya léphet fel vese dialízis kezeléseben részesülők esetében, valamint szívelégtelenség kezelélésére alkalmazott kombinált vizelethajtók alkalmazása során. Súlyos hiánya esetén Beriberi, illetve Wernicke-Korsakoff Szindróma betegségek alakulhatnak ki.

  Termékek
 • Kolin (Choline)

  Nem régen felfedezett nutriens, nélkülözhetetlen tápanyag. Kis mennyiségben képes a máj előállítani, de szükséges szintjéhez külsőleg szükséges növelni a bevitelét. Egy szerves, vízoldékony vegyület, mely se nem ásványi anyag, se nem vitamin. Hasonlósága miatt a B Vitamin csoport tagjaként is emlegetik. Az izomműködésben, az agy egészséges fejlődésében, az idegrendszeri működésben, az anyagcserében, a normál májfunkció fenntartásában szerepe kulcsfontosságú. A sejtek közötti információ átadásban (Acetilkolin), a sejthártya falának felépítésében nélkülözhetetlen. Hiányában a zsírok-, zsírsavak, koleszterin lebontása a májban nem megfelelő, zsírmáj betegség alakulhat ki. A B12 Vitamin és a Folsav/Folát kombinációjával fontos szerepe van a DNS szintézisében, a DNS duplikációja során elszenvedett törések, károsodások helyreállításában.

  Termékek
 • B12 Vitamin

  Több formája  is ismert, mint a Cianokobalamin, vagy a Metilkobalamin. Számos fehérje-, és nitrogén tartalmú vegyület anyagcseréjében játszik fontos szerepet, a DNS és RNS szintézisében társenzimként működik közre. Hiánya köthető amaemia, vérszegénység kialakulásához, melyben fontos szerepe van a Folsav jelenlétének, hiányának is, a két vitamin szinergiájának, így célszerű együtt fogyasztásuk és a szervezetben levő mennyiségük együtt történő ellenőrzése is. Jelenléte nélkülözhetetlen az agy és idegrendszer megfelelő működéséhez is, az idegsejtek elhalásának csökkentésében. Jelenléte különösen fontos a terhesség első szakaszában, számos születési rendellenesség hozható összefüggésbe hiányával, illetve a spontán vetélésekben, koraszülésekben való szerepe tudományosan alátámasztott. A Makula Degeneráció, illetve Szürkehályog kialakulásában is ismert megelőző faktor. Fáradékonyság, fáradtság tünetei enyhítésében való hatása régóta ismert.

  Termékek
 • B10 Vitamin

  Para-aminobenzoesav (PABA) néven is ismert kristályos vegyület, a B Vitamin csoport tagjaként emlgetett, bár se nem vitamin, se nem esszenciális tápanyag. Napvédő krémek (UVB sugárzás szűrése), illetve hajsötétítő anyagok alkalmazása során, őszülés csökkentése érdekében gyakran talákozhatunk jelenlétével. A bélflóra egyes baktérium törzsei képesek az előállítására, de mennyisége kívülről pótolandó. A Folát/Folsav szintézisében fontos szerepet tölt be.

  Termékek

Ön számára ajánlott termékek

Széchenyi 2020 támogatás