Széchenyi Terv Plusz
10 000 Ft. felett ingyenes kiszállítás
10 000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS 
10 000 Ft. felett ingyenes kiszállítás

Béta Karotin - A-provitamin olajkapszula 60 db

 

1 990 Ft / darab

Béta Karotin, A-provitamin jól felszívódó olajkapszulában!

Összetevők: Béta Karotin kivonat, Kukoricacsíra olaj

Mennyiség: 60 db olajkapszula

Adagolás: Naponta 1 kapszula Felnőtteknek étkezés előtt!

Kiemelt előnyök

- Szem, látás védelme
- Immunvédelem
- Rák megelőzés
- Prosztata egészsége
- Szív-, érrendszer védelme
- Erős antioxidáns

Ismerj meg engem

Rövid ismertető

Nem csak a szép barnulás kedvéért, hanem a rák ellen és szemünk védelmében!

Béta-karotin az A-vitamin provitaminja, belőle képződik a szervezetben a májban az A-vitamin (Retinol), mely az egészséges látáshoz, a nyálkahártyák egészségének megőrzéséhez nélkülözhetetlen. Hiányában a szem ideghártyájának fény-, és színérzékelő receptoraihoz nem jut elegendő A-vitamin, mely látásromláshoz vezethet (Farkasvakság).

A béta-karotin a bőr zsírsejtjeiben lerakódva véd a napsugárzás UV sugárzásai ellen, a leégés ellen, biztosítja az egészséges, egyenletes barnulást, festékanyaga révén szép, barna színt biztosít bőrünknek.
A Béta-karotin véd a légúti fertőzésekkel szemben, egészségesen tartja a bőrt, a hajat, a fogakat és a fogínyt. Gyorsítja a növekedést és a csontfejlődést. Védi a száj, az orr, a garat, a légcső és a tüdő nyálka­hártyáját. A májfoltok, öregségi foltok kezelésében hasznos lehet.

Külön figyelmet érdemel a Béta Karotin a rák megelőzésében betöltött szerepe miatt.
A daganatos betegségeket megelőző hatása azon alapul, hogy a rákkeltő tulaj­donságú anyagcseretermékeket vagy a külvilágból a szervezetbe került anyagok átalakulási termékeit ártalmatlanabb szerkezetű vegyületekké alakítja át. Részt vesz az ellenanyag-aktivitással rendelkező fehérjék, az úgynevezett immunglobulinok képzésében. Erős antioxidáns, hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, ösztönzi működését. Nemcsak a daganatos meg­betegedések, hanem az érelmeszesedés ellen is véd, csökkenti a szívkoszorúér-elzáródás, a szívinfarktus és a hirtelen szívhalál kockázatát.
A kutatók szerint az A-vitamin azért véd a ráktól, mert elősegíti a sejtdifferen­ciálódást, és ezzel ellenőrzés alatt tudja tartani a daganatos sejtek vad, differen­ciálatlan növekedését. A Cink pedig az A-vitamin forgalmát szabályozza a sejtekben.
Egy tíz éven át tartó amerikai kísérlet bebizonyította, hogy a rendszeresen Béta-karotin-t szedő férfiak körében fele annyi szívbetegség és prosztata rákos meg­betegedés fordult elő, mint a kontrollcsoportban, amelynek tagjai nem kaptak béta-karotint.

A Béta Karotin minden zöld növényben megtalálható, legértékesebb forrásai: a rebarbara, a sárgarépa, a paraj, a kelkáposzta, a gyümölcsök közül pedig a sár­gadinnye és a kajszibarack. Élelmiszereink sajnos gyakran vegyszerrel, környezetkárosító anyagokkal szennyezettek, így nem nyújtanak ideális vitaminforrást.
A sárgarépában például, hacsak nem garantált minőségű, bio termék, gyakran több a kadmium és a nitrát, mint a béta-karotin. Ezért nagy segítséget jelent szervezetünknek, ha tiszta béta-karotinhoz juttatjuk. A túladagolás veszélyétől ez esetben nem kell tartanunk, a béta-karotinból ugyanis a szervezet csak annyit alakít át A-vitaminná, amennyire éppen szüksége van.
Kukoricacsíra olajunk gluténmentes, hidegen sajtolt olaj, legjobb 'oldószere' a zsírban oldódó vitaminoknak, mint az A-vitaminnak, illetve a Béta Karotinnak is. Emellett rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, Omega zsírsavakban.

Összetevők

  • Béta karotin olajos kivonat
    Az A-vitamin provitaminja, mely fontos szerepet játszik az egészséges látás és az immunrendszer normál működésében. Hiánya a szemidegben a fény-, és színérzékelésért felelős receptorok nem megfelelő működését, érzékenységük elvesztését eredményezheti.Termékek
  • Kukorica csíra olaj
    80-85%-ban tartalmaz Omega-3,6,9 telítetlen zsírsavakat, melyeket a szervezet önállóan nem képes előállítani. A növényi olajok közül a legmagasabb E-vitamin tartalommal rendelkezik. Gazdag még A-, D-, K-, és B-komplex vitaminokban. Klorofilltartalma révén erős antioxidáns. Gazdag Kalciumban, Vasban, Magnéziumban, Foszforban és Káliumban is. Összetevői hozzájárulnak a szív-, és érrendszer, valamint az idegrendszer és agy normál működéséhez. Jótékony az egészséges koleszerin-, vércukorszint és vérnyomás kialakításában.Termékek

Kapcsolódó cikkek

Can Vitamins Help Alleviate My Menopause Symptoms?
2020. . március 12.

Can Vitamins Help Alleviate My Menopause Symptoms?

**How menopause affects the body** Menopause is a fact of life for many women. It occurs when women stop menstruating....

Ön számára ajánlott termékek

Széchenyi 2020 támogatás