10 000 Ft. felett ingyenes kiszállítás
10 000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS 
10 000 Ft. felett ingyenes kiszállítás

Borágó magolaj csepp 50 ml

 

2 990 Ft / darab

Két munkanapon belül átveheted, ha ma megrendeled!

A népi gyógyászatban évszázadokkal ezelőtt is a bátorság fokozására, a szorongás, melankólia oldására használták. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, Omega zsírsavakban, hozzájárul többek között a szív-, és érrendszer egsézséges működéséhez, az erek épségének megőrzéséhez.
Több tanulmány vizsgálja a változókor tünetei enyhítésében játszott hatásait.

Összetevők: Borágó magolaj

Mennyiség: 50 ml

Adagolás: Napi 10 csepp felnőtteknek, napi 5 csepp Gyermekeknek közvetlenül vagy étlehez adagolva

Kiemelt előnyök

- Antidepresszáns
- Rheumatoid arthritis
- Ekcéma, dermatitis
- Raynaud-, és Sjögren szindrómák

Ismerj meg engem

Rövid ismertető

A Borágó a mediterrán területek vadon termő növénye. Mára elterjedt szerte a világban, Nagy Britanniától Észak-Amerikáig. A bátorsággal hozták összefüggésbe. A katonákat borágóval ízesített borral készítették fel a csatára. Az eredetileg kelta szó jelentése „bátorság”. A népi gyógyászatban elsősorban a melankolikus hangulat oldására, a szomorúság eloszlatására alkalmazták. Az ókori görög gyógyító, Dioszkoridesz így vallott róla: „A Borágó felvidítja a szívet és kiemel a depresszióból.”
A Borágó növény évezredek óta ismert, azonban magjának olaja csak az elmúlt évtizedben vált népszerűvé. Az Omega-6 többszörösen telítetlen zsírsavat hidegen sajtolással nyerik ki a magból. 25-30%-ban gamma linolénsavat hordoz, amely fontos szerepet tölt be az artériafal épségében, ezzel képes megelőzni a szív-érrendszeri betegségek kialakulását. Emellett szerepet játszik a női változókor kellemetlen tüneteinek – különösen a hőhullámok – enyhítésében.
Napjainkban a Borágó magolaj-at gyulladáscsökkentésre is alkalmazzák. Az alábbi betegségek kiegészítő kezelésében játszhat szerepet:
  • rheumatoid arthritis (ízületi gyulladás)
  • atópiás (ismeretlen eredetű) ekcéma
  • gyermekkori seborrhoeás dermatitis (bőrgyulladás)
  • Raynaud-kór (kapilláris erek görcsös beszűkülése következményes fájdalommal)
  • Sjögren szindróma (pajzsmirigy betegség)
A Borágó magolaj gamma-linolénsav tartalmának köszönhetően a vérlemezkék összecsapzódását is gátolja. Emellett a sejtmembrán falának rugalmasságát fokozza és erősíti az immunrendszert. Legújabb kutatások az öregedési folyamatok késleltetésében, a bőr ráncainak kisimításában és a másnaposság kezelésében kifejtett lehetséges szerepére irányulnak.
A Borágó magolaja gazdag ásványi anyagokban, Kalciumban, Káliumban, bioalkaloidákban,  bioflavonoidokban, esszenciális zsírsavakban. Hatóanyagai elősegíti a normál koleszterinszint kialakulását.

Összetevők

  • Borágó magolaj
    (Oleum boraginis) Antidepresszáns, stresszoldó, frissítő, vitalizáló hatásokkal rendelkezik. Évszázadokkal megelőzően, háborús időkben a katonák borágó rágcsálásával fokozták bátorságukat. Magas telítetlen zsírsav tartalommal rendelkezik, emellett gazdag Kalciumban, Káliumban, bioalkaloidákban, bioflavonoidokban és széles spektrumban zsírsavakkal. Hozzájárul a normál koleszterinszint fenntartásához. Zsírsavai fontos szerepet játszanak az artériák-, és sejtek falai rugalmasságának megőrzésében. Aktív összetevői jótékony hatását a változókor tünetei enyhítésében számos tanulmány alátámasztja.Termékek

Ön számára ajánlott termékek