10 000 Ft. felett ingyenes kiszállítás
10 000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS 
10 000 Ft. felett ingyenes kiszállítás

Cink-szelén-kálcium-magnézium nyomelem kapszula 30 db

 

1 990 Ft / darab

Összetevői erős antioxidánsok, antibakteriális, antivirális hatással rendelkeznek! Hozzájárulnak az immunrendszer, a szív-, és érrendszer megfelelő működéséhez! Jótékony hatásúak a szervezet méregtelenítésében. Támogatják az egészséges csontozat fenntartását.

Összetevői:  Cink Citrát, Szelén (L-szelenometionin),  Kalcium Piruvát extr. Magnézium Citrát, Perui kovaföld,

Mennyiség: 
30 db kapszula

Adagolás: Napi 1 db kapszula Felnőtteknek étkezés előtt!

Kiemelt előnyök

- Immun-, szív-, érrendszer-, idegrendszer egészsége
- Rákmegelőzés
- Prostata jóindulatú megnagyobbodása megelőzése
- Antibakteriális
- Méregtelenítés, nehézfémek, növényvédőszerek kivezetése a szervezetből
- Hiánya igazolt Alzheimer-, és Parkinson-kór betegségek egyes eseteiben
- Meddőség 
- Hiretelen csecsemőhalál (SIDS)

Vásárolja meg csomagban kedvezménnyel:

Ismerj meg engem

Rövid ismertető

Kovaföld összetevője, Szilícium tartalma révén növeli a szervezetben a nyiroksejtek képződésének számát, fokozódik a fagocitózis, mely során a nagy falósejtek és fehérvérsejtek bekebelezik a kórokozókat. Szerkezetéből és erős negatív töltéséből adódóan, a gyomorban és emésztőrendszerben végighaladva, megköti a pozitív töltésű baktériumokat, vírusokat, drogokat, endotoxinokat, nehézfémeket, növényvédő szer maradványokat.

A Cinknek jelentős hatása van a sejtmembránok integritásának fenntartásában, illetve számos enzimatikus-, és a hormonszintézis folyamatai szabályozásában, ezáltal hatással bír az anyagcsere és hormonális folyamatok szabályozására. A vércukorszint szabályozására az inzulin szerkezetének stabilizálása révén van hatással. Férfiaknál direkt hatással van a normál spermium képződésre, valamint jótékony hatással bír a jóindulatú prosztata megnagyobbodás tünetei enyhítésére. Erős antibakteriális hatását a bőrgyógyászat is előszeretettel használja, aknés, pattanásos, gyulladt bőr kezelésére, a sebgyógyulás elősegítésére.

Gyermekeknél az intenzív növekedés és érés szakaszában relatíve nagyobb mennyiségre van szükség belőle.

A Szelén 10-15 mg mennyiségben van jelen a szervezetben, táplálkozással, étrend-kiegészítők fogyasztásával lehet a bevitelét optimalizálni.

A szervezetben a szükséges és toxikus határa nagyon közel esik egymáshoz, ezért rendkívül fontos az adagolása (toxikus hatás 0,2 mg/nap bevitel). Erős antioxidáns, immunerősítő hatása a Glutation-peroxidáz enzim szerkezetének felépítéséből származik. Bizonyítottan csökkenti számos rákos megbetegedés kialakulásának kockázatát (Szelénnel kapcsolódott Glutation-t a daganatsejtek nem képesek felvenni), ugyanakkor túladagolása ellenkezőleg hat, növeli kialakulásukat. Egyes kutatások szerint, hiánya a Coxsackie vírusok erősítésén keresztül növeli a cardiomyopathia-s szívbetegségek kialakulását. Hiánya az oxidatív sejtkárosító hatások révén igazoltan hatással bír számos neurológiai kórkép kialakulására (Alzheimer-kór, Parkinson-kór). Számos adat alapján hiánya férfiaknál kedvezőtlenül hat a spermiumok képződésére, nőknél meddőséget okozhat. Csecsemőknél, kisgyerekeknél hiánya fokozza a hirtelen csecsemőhalál kockázatát, káros hatással lehet a növekedési folyamatokra.

Kalcium, Magnézium tartalma révén a csont-, fogak-, és ízületi rendszer egészségének fenntartásán túl a Magnézium jelentős szereppel bír az idegrendszer, a szív-, és érrendszer megfelelő működésének fenntartásában az érfalak rugalmasságának, valamint a szívizom megfelelő összehúzódásának fenntartása révén. Alkoholizmus, terhesség, szoptatás, erős fizikai igénybevétel esetén, illetve számos gyógyszer (Vízhajtók, ACE-gátló vérnyomáscsökkentők, kemoterápiás szerek) fogyasztása révén mennyisége csökkenhet a szervezetben.

 

Összetevők

 • Cink Citrát extraktum

  Kulcsszerepet játszik a sejtfalak integritásának fenntartásában, számos enzimatikus-, és hormon folyamat kialakításában. Jótékony férfiaknál a prosztata jóindulatú megnagyobbodása megelőzésében, az aktív spermiumok számának növelésében, pótlásában. Hozzájárul a normál vércukorszint kialakításához. Számos kezelés alkalmazza hatékonyan antibakteriális hatásait. Gyermekeink növekedési szakaszában kiemelt fontosságú megfelelő mennyiségének pótlása.

  Termékek
 • Kalcium Piruvát extraktum

  Jól hasznosítható, szerves Kalcium formátum. A Piruvát egy sejtközi energiaátvivő vegyület, mely a szénhidrátok (Glükóz) lebontása során keletkezik. Egy biokémiai prekurzor, melyből a szervezet könnyen tud energiát előállítani.  A komplex vegyület bevitele amellett, hogy Kalcium forrása a csontozatnak, biokémiai folyamatoknak, hozzájárul a súlycsökkentő diéta hatékonyságához, a szervezet optimális energiaellátásához. Fokozza a nyugalmi anyagcserét, zsírsavak oxidatív lebontását, a zsírok mennyiségét. Jótékony a zsírmáj kialakulásának megelőzésében, tünetei enyhítésében.

  Termékek
 • Kovaföld (Perui diatomite) extraktum

  Szilikát, szilícium tartalma hozzájárul a limfociták, fehérvérsejtek fejlődéséhez, számuk növekedéséhez. A fagocitózis, bekebelezés növelése révén a Fagociták aktivitását fokozza, ezáltal hozzájárul a sérült, károsodott patogén sejtek eltávolításában. Ezen fehérvérsejt aktivitás elősegíti a baktériumok, vírusok, nehézfémek, növényvédő szerek, drogok, endotoxinok kivezetését a gyomorból és az emésztőrendszerből.

  Termékek
 • Magnézium Citrát

  Jól hasznosuló Magnézium formátum. A Magnézium nélkülözhetetlen az immunrendszer, az idegrendszer, a szív-, és érrendszer, izmok, vesék megfelelő működéséhez, az egészséges csontozat fenntartásához. Fő szerepe a sejtek energiatermelő folyamataihoz kötődik, a sejtek energiatermelő egysége, az ATP Magnéziumhoz kötődve fejti ki biológiai hatását. Fontos szerepet játszik az izmok megfelelő működésében. Míg a Kalcium az izmok összehúzódásáért, addig a Magnézium az ellazulásáért felel. Magas Kalcium és alacsony Magnézium szint melett görcsös állapotok alakulhatnak ki. A Magnézium hasonló mechanizmust fejt ki a szívizom, illetve a szervek, erek falának simaizom felépítésében és működésében is. Emellett segíti a szervezetben a D Vitamin hatásai kifejtését, hasznosulását.

  Termékek
 • Szelén extraktum
  Erős immunstimulátor és antioxidáns. Számos tanulmány által igazolt hatása a daganatos-, szív-, és érrendszeri megbetegedések, idegrendszeri elváltozások, kórcsoportok (Alzheimer-, Parkinson kór) tünetei enyhítésében. Hiánya a szervezetben hozzájárul a meddőség kockázatához, csökkenti a férfiakban az egészséges spermiumok számát. Hiánya a hirtelen csecsemőhalál szindrómában is igazoltnak tűnik.Termékek

Kapcsolódó cikkek

Ön számára ajánlott termékek