Széchenyi Terv Plusz
10 000 Ft. felett ingyenes kiszállítás
10 000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS 
10 000 Ft. felett ingyenes kiszállítás

Mi is az és mire jó a Quercetin? Mi az a Bromelain és hogyan segíti a Quercetin hasznosulását a szervezetben?

Mi is az és mire jó a Quercetin? Mi az a Bromelain és hogyan segíti a Quercetin hasznosulását a szervezetben?

A Quercetin valójában egy természetes pigment bioflavonoid, mely megtalálható zöldségekben (hagyma, brokkoli, kapribogyó), gyümölcsökben (alma, szőlő, bogyósok, citrusfélék), gabonákban, zöld teában, kávéban, vörös borban. Változatos étrend mellett átlagosan 10-100 mg napi mennyiségben jutunk Quercetinhez.

A krónikus betegségekkel összefüggésben való vizsgálatok igazolták, miszerint az egyik legerősebb létező antioxidáns, mely fel tudja venni a harcot a szervezetet támadó és károsító szabadgyökökkel.

Emellett jótékonyan csökkenti:

A károsító szabadgyökök elleni sikeres harc eredményeképpen jótékony számos krónikus betegségben, illetve megelőzésben, mint szívelégtelenséggel járó, valamint rákos megbetegedések, illetve cukorbetegség.

Összességében:

Javasolt tipikus napi adagja 500-1000 mg.

Sajnos a szervezetben a biohasznosulása, felszívódása alacsony, melyet segítik, fokozzák a C-vitamin, a bromelain természetes enzim, a rezveratrol, illetve zöld tea katekinek, koffein.

Ismert mellékhatása nincs, 1000 mg feletti mennyiségben történő fogyasztása során enyhe mellékhatások tapasztalhatóak.

Bromelain egy természetes fehérje lebontó, proteolitikus enzim, mely tömegének többszörösét képes lebontani rövid idő alatt, segítve az emésztést, illetve védve a gyomrot. Egyik legfontosabb szerepe a fibrin fehérje lebontása, melyet a máj állít elő fibrinogénből. Gyulladások, sérülések során kerül a véráramba és fő okozója a gyulladások során tapasztalható ödémának, fibrózus szöveti elváltozásoknak a gyulladt területeken, melyek kritikusak a Covid fertőzésekkel gyakran együtt járó és végzetes tüdőgyulladások kimenetelében. Természetes formában a legnagyobb mennyiségben az ananászban található, valamint papaya-ban.

Széchenyi 2020 támogatás