10 000 Ft. felett ingyenes kiszállítás
10 000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS 
10 000 Ft. felett ingyenes kiszállítás

Szemerő kapszula 60 db

 

3 490 Ft / darab

Termékünk 12 összetevője tartalmazza mindazon természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, amelyek hozzájárulnak a látás és a szem normál működésének megőrzéséhez!

Összetevői: Kékáfonya levél kivonat, C-vitamin, Csipkebogyó kivonat, E-vitamin extraktum, Lutein extraktum, Cink Citrát extraktum, B2 Vitamin extraktum, Zeaxanthin extraktum, Réz extraktum, A-vitamin extraktum, Folsav kivonat, Szelén (L-szelenometionin)

Mennyiség: 60 kapszula

Adagolás: Napi 1 kapszula Felnőtteknek

Kiemelt előnyök

- Szem egészsége, frissessége
- Időskori látásromlás
- Szemfenék erei egészsége
- "Farkasvakság" (Nyctalopia)

Ismerj meg engem

Rövid ismertető

A szem egészsége és az időskori látásromlás megelőzéséért!

Szemerő kapszula természetes, aktív hatóanyagai elősegítik a szem-, és látás normál működésének a megőrzését.
 
A Szemerő kapszulában A-vitamin (Retinol) található, mely az egészséges látáshoz, a nyálkahártyák egészségének megőrzéséhez nélkülözhetetlen. Hiányában a szem ideghártyájának fény-, és színérzékelő receptoraihoz nem jut elegendő A-vitamin, mely látásromláshoz vezethet (Farkasvakság).
 
A Kékáfonya hajszálérrendszeri vérkeringést serkentő hatása régóta ismert, védi az érfalakat, illetve csökkenti a hajszálerek kóros törékenységét. Jótékony hatását kutatások igazolták az öregkori látásromlás megelőzésében, természetes módon történő kezelésében. Hatóanyagai javítják a szem alkalmazkodó képességét a változó, csökkenő fényviszonyok estén. 
A szemfenék érhálózata épségének megóvása révén fejti ki hatását, ezáltal támogatja a szem ideghártya regenerálódását. Ezen hatás nagy segítség lehet a cukorbetegek és a mai rohanó világban sokat a számítógép képernyője előtt ülők látásának megóvása érdekében.
 
A Szemerő kapszula Csipkebogyó extraktuma az A-vitamin mellett, B1-, B2-, P- és K-vitaminokban is gazdag, emellett egyik legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin, mely aktívan részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja az erek falának kötőszöveteit.
 
Termékünkbe helyeztünk C-vitamin-t, mely ismerten erős antioxidáns, védi szemünket a szabadgyökök károsító hatásaitól. A szem ín-, és szaruhártyája koncentrált mennyiségben tartalmazza a kollagén fehérjét, melynek szintéziséhez a C-vitamin nélkülözhetetlen. Mérvadó tanulmány szerint 75%-al csökkent a szürkehályog előfordulása azon egyéneknél, akik napi szinten 490 mg, illetve e feletti mennyiségben fogyasztottak rendszeresen C-vitamint. Egy másik tanulmány szerint a rendszeres C-vitamin fogyasztás 45%-al csökkentette a szürkehályog, 25%-al az időskori macula degeneráció (AMD) előfordulását.
 
E-vitamin összetevőnk önmagában is rendkívül erős antioxidáns. A tudomány jelenlegi állása számos szemkárosodás hátterében az oxidatív stressz hatásait véli, mely a szervezetben nem megfelelő arányban jelenlevő antioxidánsok és károsító oxidatív szabadgyökök arányát feltételezi. Egy 7 éves tanulmányban, időskori makula degenerációban szenvedő beteg esetében 25%-os állapotjavulást észleltek azon betegeknél, akik napi szinten 400 NE E-vitamin-t fogyasztottak, más nutriensek mellett. Egy másik tanulmányban jelentősen csökkent a szürkehályogban szenvedő azon betegek tünetei, akik magas E-vitamin tartalmú diétában vettek részt.
 
Lutein és Zeaxanthin növények által szintetizált karotinoid vegyületek, melyek nagyobb koncentrációban megtalálhatóak a retina-ban (szem ideghártyája) és a makula-ban (sárgafolt, mely az éleslátás helye) és szerepük szűrni a kék fényt, illetve károsító hatásait. Számos tanulmány igazolta, hogy a Lutein és Zeaxanthin megfelelő mennyisége segíti megelőzni a szürkehályog kialakulását, és segíti megelőzni, illetve tüneteit csökkenteni az időskori macula degenerációnak (AMD Age-related Macula Degeneration)). Egy másik ellenőrzött tanulmány igazolta, miszerint azon szürkehályogban szenvedő random csoportnál, akik 2 éven túl, heti 3-szori rendszerességgel 15 mg Lutein-t tartalmazó étrend-kiegészítőt fogyasztottak, jelentősen javult a látás minősége.
 
Termékünkben található szerves Cink magas koncentrációban található a retina AMD (időskori macula degeneráció) által érintett részében és ezen terület Cink tartalma idővel, korral csökken, ezért pótlása jótékony hatással van a szem egészségére. 
 
B2 Vitamin (Riboflavin, G Vitamin) összetevőnk erős antioxidáns, melynek szem egészségre kifejtett hatását számos kutatás vizsgálja jelenleg is, de az bizonyosnak tűnik, hogy tartósabb B2 Vitamin hiány hozzájárul a szürkehályog kialakulásához, illetve számos szembetegségben szenvedő betegnél találjuk a B2 Vitamin tartós hiányát. Egy tanulmány 31-51%-os csökkenést tapasztalt a szürkehályog súlyosbodásánál azon egyéneknél, akik napi 1,6-2,2 mg B2 Vitamint fogyasztottak azon kontroll egyénekkel szemben, akik csak napi 0,8 mg-ot.
 
Termékünkben található Réz más fontos szerepe mellett az idegrendszeri működés elengedhetetlen enzimatikus folyamataiban aktívan vesz részt, hiányában a szemideg, illetve a szem ideghártyájának nem megfelelő működése tapasztalható, elősegítve a szem károsodását.
 
Folsav (B9 Vitamin) összetevőnk B6 és B12 vitaminnal való kombinációja tanulmányok által igazoltan csökkenti a homocisztein fehérje szervezetben való koncentációját, melynek gyulladásokban, valamint az időskori macula degeneráció (AMD) kialakulásában való szerepe igazolt.
 
Termékünkben található Szelén rendkívül erős antioxidáns, védi sejtjeinket az oxidatv stressz káros hatásaitól, mely igazoltan fontos szerepet játszik a szem számos károsodásában. Számos tanulmány véli alátámasztani a Szelén jótékony hatását a szürkehályog, az AMD és szemszárazság kialakulásának megelőzése érdekében. 
 
 

Amit Én tudok

Egészségi javallatok

Összetevők

 • A-vitamin

  Zsírban oldódó karotinoid vitamin, már néven Retinol. Provitaminja a Karotin. Legfontosabb feladata, hogy a szürkületben való látást biztosítsa, a szem ideghártyájában a fény érzékeléséért felelős rodopszin (látóbíbor) képződéséhez szükséges. Erős antioxidáns. Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. Csökkenti a gyulladásokat, védi a nyálkahártyák, légutak egészségét, védelmet nyújt a fertőzésektől. Hiánya esetén megnőhet bizonyos daganatok előfordulásának esélye, melyet számos tanulmány vizsgál és igyekszik alátámasztani az okait. Csökkenti a szív-, és érrendszeri betegségek előfordulását, jótékony a koleszterin szintre. C-vitaminnal történő együttes fogyasztása igazoltan csökkenti a szürkehályog kialakulásának esélyét. Az A-vitaminnak elengedhetetlen a megfelelő mennysiége a zavartalan növekedéshez, csontozat, fogazat egészséges kialakulásához, így gyermekeknél fokozottan fontos a jelenléte. Közismert a bőrre kifejtett előnyös hatása, csökkenti a bőrben, kötőszövetekben a kollagén lebomlását, fokozza az új kollagénrostok kötőszöveti képződését, így feszesíti, frissíti, fiatalítja a bőrt.

  Termékek
 • B2 Vitamin

  Ismert biokémiai néven Riboflavin, illetve, mint G Vitamin is. Fontos szerepe van az immunrendszer energia termelő folyamataiban, a zsírok, fehérjék, szénhidrátok anyagcseréjében, a vörösvérsejt képződésben. Hozzájárul az egészséges immunrendszer-, idegrendszer működéséhez, a fáradtságérzés csökkentéséhez, illetve a bőr egészségéhez. Különösen fontos a jelenléte a terhesséf foylamán, a megfelelő magzati fejlődéshez és a Terhességi Magas Vérnyomás (Preeklampszia) elkerüléséhez. Vérképzésben való szerepére utal az Anémia (vérszegénység) kialakulása a hiányában, más faktorokkal, mint a vashiány esetleges együttes megjelenése. Hiánya léphet fel Cöliákia, illetve Crohn-betegség esetében.

  Termékek
 • C Vitamin
  Erős antioxidáns. Hozzájárul a szív-, és érrendszer, immunrendszer normál működéséhez. Kulcsszerepe a vérerek kötőszöveti falának, az egyéb kötőszövetek egészségének, valamint a csontok egészségének megőrzésében igazolt. Véd az influenza és egyéb fertőzések elkerülésében. Számos ásványi anyag, esszenciális nyomelem, mint többek között a vas, optimális felszívódásához, hasznosulásához a szervezetben elengedhetetlen a megfelelő szintje.Termékek
 • Cink Citrát extraktum

  Kulcsszerepet játszik a sejtfalak integritásának fenntartásában, számos enzimatikus-, és hormon folyamat kialakításában. Jótékony férfiaknál a prosztata jóindulatú megnagyobbodása megelőzésében, az aktív spermiumok számának növelésében, pótlásában. Hozzájárul a normál vércukorszint kialakításához. Számos kezelés alkalmazza hatékonyan antibakteriális hatásait. Gyermekeink növekedési szakaszában kiemelt fontosságú megfelelő mennyiségének pótlása.

  Termékek
 • Csipkebogyó gyümölcs extraktum
  Rendkívül gazdag A-, B1-, B2-, K-, P-, és C-vitaminokban, valamint bioflavonoidokban.Termékek
 • E-vitamin

  Rendkívül erős antioxidáns, több ponton támogatja az immunrendszert. Védi az egyes sejtek sejtfalát az oxidatív folyamatok során keletkező szabadgyökök károsító hatásaitól, ezáltal jótékony az öregedési folyamatokra. Védi az agyat és szívet. Védi a szív koszorúereit, a vérlemezkék összecsapódását-, a vérrögképződést gátolja, ezáltal csökkenti a trombózis, szélütés, szívroham kialakulásának kockázatát.

  Termékek
 • Kékáfonya levél kivonat
  A Cornwell Egyetem kutatói megállapításai szerint a gyümölcsök közül a legmagasabb fitonutriens és antioxidáns hatással rendelkezik. Gazdag A-, B1-, C-, és D-vitamin tartalommal rendelkezik. Rendkívül erős antioxidáns hatásait a benne található antocianineknek köszönheti. Egyik legfontosabb hatása, miszerint hozzájárul az egészséges látás fenntartásához.  Az antocianin, Quercetin összetevője védi a normál DNS struktúrájának megőrzését, így a sejtek antioxidáns védelmét az oxidatív szabadgyökök károsító hatásai ellen. Jótékony hatásai a Parkinson-, és Alzheimer kór betegségekben is igazoltnak látszanak. Antibakteriális öszzetevői védik a vizeletkiválasztó rendszert a fertőzések megelőzésében.Termékek
 • Lutein extraktum

  Növények által szintetizált karotinoid vegyület, mely nagyobb koncentrációban megtalálható a retina-ban (szem ideghártyája) és a makula-ban (sárgafolt, mely az éleslátás helye) és szerepe szűrni a kék fényt, illetve károsító hatásait. Számos tanulmány igazolta, hogy a Lutein és Zeaxanthin megfelelő mennyisége segíti megelőzni a szürkehályog kialakulását, és segíti megelőzni, illetve tüneteit csökkenteni az időskori macula degenerációnak (AMD Age-related Macula Degeneration)). Egy másik ellenőrzött tanulmány igazolta, miszerint azon szürkehályogban szenvedő random csoportnál, akik 2 éven túl, heti 3-szori rendszerességgel 15 mg Lutein-t tartalmazó étrend-kiegészítőt fogyasztottak, jelentősen javult a látás minősége.

  Termékek
 • Réz extraktum
  Rendkívül fontos nyomelem, amely számos enzim, enzimatikus és hormonális folyamat katalizátora, nélkülözhetetlen a normál immunműködés fenntartásához. Számos oxidációs-redukciós enzim alkotóelemeTermékek
 • Szelén extraktum
  Erős immunstimulátor és antioxidáns. Számos tanulmány által igazolt hatása a daganatos-, szív-, és érrendszeri megbetegedések, idegrendszeri elváltozások, kórcsoportok (Alzheimer-, Parkinson kór) tünetei enyhítésében. Hiánya a szervezetben hozzájárul a meddőség kockázatához, csökkenti a férfiakban az egészséges spermiumok számát. Hiánya a hirtelen csecsemőhalál szindrómában is igazoltnak tűnik.Termékek
 • Zeaxanthin extraktum

  Növények által szintetizált karotinoid vegyület, mely nagyobb koncentrációban megtalálható a retina-ban (szem ideghártyája) és a makula-ban (sárgafolt, mely az éleslátás helye) és szerepe szűrni a kék fényt, illetve károsító hatásait. Számos tanulmány igazolta, hogy a Lutein és Zeaxanthin megfelelő mennyisége segíti megelőzni a szürkehályog kialakulását, és segíti megelőzni, illetve tüneteit csökkenteni az időskori macula degenerációnak (AMD Age-related Macula Degeneration)). Egy másik ellenőrzött tanulmány igazolta, miszerint azon szürkehályogban szenvedő random csoportnál, akik 2 éven túl, heti 3-szori rendszerességgel 15 mg Lutein-t tartalmazó étrend-kiegészítőt fogyasztottak, jelentősen javult a látás minősége.

  Termékek
 • Folsav/Folát

  Gyakran B9 Vitaminnak is nevezett, vízben oldódó vitamin, a B Vitaminok családjába tartozik, jól hasznosuló formája a Folát. Fontos szerepet tölt be az aminosavak-, és nukleinsavak anyagcseréjében. Érthető a magzati fejlődésben is a fontossága, hiszen a tudomány jól igazolta mára az idegcsőzáródási rendellenességek kialakulásához köthető szerepét. A bélrendszer rendellenességei, gyulladása, rákos megbetegedései, a túlzott alkoholfogyasztás esetén könnyen alakul ki hiánya a szervezetben. Az egészséges vérképzésben a szerepe kulcsfontosságú, melyben elengedhetetlen a szinergia a szervezet B12 Vitamin tartalmával, hiányában  nem megfelelő a szintézise egy enzimnek, mely nélkülözhetetlen a Folsav vérképzésben betöltött funkciójának megfelelő formátumra alakításában. Megfelelő jelenléte nélkülözhetetlen a vese és pajzsmirigy egészséges, normál működéséhez, így a megfelelő anyagcseréhez, méregtelenítő folyamatokhoz. Jótékony hatása a Demencia és Alzheimer-kór tünetei egelőzésében és kezelésében számos tanulmány által igazolt.

  Termékek

Ön számára ajánlott termékek